Handel og Kontor på Notodden Bluesfestival

HK og flere LO-forbund er også i år representert på Notodden Bluesfestival med konseptet "Somliga går med trasiga skor". Denne helgen går faglige rettigheter og bluesmusikk hånd i hånd

Bluesentusiast og faglig sekretær i HK, Kjetil Andersen, sitter i styringsgruppa for konseptet "Somliga går med trasiga skor", og har vært involvert med festivalen i flere år.

– Bluesfestivalen handler ikke bare om god musikk, men også solidaritet. I år avholder vi 16 gratiskonserter der vi samler inn penger til Norsk Folkehjelp. Kronen på verket blir i år søndagens solidaritetskonsert med Bjørn Eidsvåg, sier Andersen.

Da bluesen inntok Notodden i organiserte former og etterhvert ble til den prestisjetunge merkevaren Notodden Bluesfestival, var avindustrialiseringen av Notodden et viktig element. Omstillingen fra industriby til kulturby er en fortelling med sterk symbolkraft.

– Arbeiderbevegelsen og LO-miljøet har gjennom hele historien stått sterkt her, og det er en av grunnene til at LO og LOs forbund hvert år er engasjert i bluesfestivalen. De 67 samarbeidspartnerne i LO-forbunda som møtes på denne arenaen hvert år representerer et godt eksempel på hva fagbevegelsen kan få til med kameratskap, kultur og solidaritet, avslutter Andersen.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?