Ny minstelønn for lageransatte i engrosvirksomheter

HK og Virke er enige om ny minstelønnssats på kr 219,15 gjeldende fra 1. april 2018. – Den nye satsen vil gi et godt løft for våre lagerfolk som jobber på et sentrallager eller på virksomhetens hovedlager, og som leverer varer, sier 1. nestleder i HK, Bjørn Mietinen.

Den nye minstelønna gjelder for lageransatte i engrosvirksomheter som er omfattet av landsoverenskomsten, og gir en ytterligere økning utover justeringen på lønnsgarantiordningen.

– Vi er glade for at Virke er enige med oss i at det er uheldig med store ulikheter i satsene for lageransatte i engrosvirksomheter. Nå har vi ryddet dette av banen før årets tarifforhandlinger starter. Det var viktig for oss, sier Mietinen. 

Ny minstelønnssats i tillegg til justering av garantien
Den nye minstelønnssatsen på kr 219,15 per time for lageransatte i engrosvirksomheter, gir en økning i år på alt fra kr 62,15 per time på minstelønnssats 1 til kr 26,15 per time på minstelønnssats 6.

 Les mer om resultatet av lønnsgarantiordningen lengre ned.  

– Dette er et resultat vi er godt fornøyde med. Vi har vært opptatt av å heve minstelønna til lagerfolka våre og få på plass tilnærmet like minstelønnssatser for lageransatte innen engrosvirksomheter. Nå har vi fått det, avslutter Mietinen.   

Forhandlingene mellom LO og Virke
Den 20. april starter tarifforhandlingene mellom LO og Virke. Les mer og følg med på LOs hjemmeside www.lo.no og HKs nettsider www.hkinfo.no om hva som skjer i årets tariffoppgjør. 

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?