LO og NHO enige om ny hovedavtale

Med små endringer videreføres hovedavtalen for fire nye år. To utvalg skal drøfte tiltak for økt organisasjonsgrad og ansattes innflytelse i konsern.

LO og NHO har blitt enige om videreføring for de neste fire årene, med mindre endringer. Hovedavtalen regulerer viktige spilleregler i arbeidslivet, revideres hvert fjerde år og bidrar til forutsigbarhet for partene i arbeidslivet, både sentralt og ute i bedriftene.

– Det er ingen store revolusjoner i den nye hovedavtalen. Vi er enige om å videreføre alle de sentrale bestemmelsene. Samtidig har vi blitt enige om nye bestemmelser med ambisjon om å fremme likestilling og hindre diskriminering på norske arbeidsplasser. Dette har vært viktig for oss, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Les mer på LOs hjemmeside.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?