Streikende i Sarpsborg oppsagt

Eieren i Delfi AS legger ned bedriften, framfor å gi de tre streikende Hkèrne en tariffavtale. Dermed er de tre blitt oppsagt. HK vil forfølge saken overfor bedriften. Handel og Kontor vil nå sikre at de ansatte får lønn ut oppsigelsestiden.

Eieren i Delfi AS legger ned bedriften, framfor å gi de tre streikende Hkèrne en tariffavtale. Dermed er de tre blitt oppsagt. HK vil forfølge saken overfor bedriften. Handel og Kontor vil nå sikre at de ansatte får lønn ut oppsigelsestiden.

Meklingsmøtet som ble avholdt torsdag 29. april førte ikke fram til tariffavtale. En avtale som ville innebære at bedriften ville fått økte årlige kostnader av den nette sum av kr. 10 000,- Isteden går eieren til det drastiske tiltaket å legge ned hele bedriften, og tre personer står uten arbeid. HK vil følge nøye med på hva som skjer med bedriften for å forsikre seg om at nedleggelsen er reell.

LOs tredje største forbund Handel og Kontor tok i forrige uke ut to av de tre ansatte i Fiskebazaren i Borg Storsenter i streik. Bedriften ønsker nemlig ikke å undertegne en tariffavtale. Streiken i kraft fra og med tirsdag 27. april.

– En lovlig streik, understreker regionsekretær Bente Tandberg i Handel og Kontor, avdeling Østfold overfor Sarpsborg Arbeiderblad.
De tre kvinnelige ansatte i Delfi AS har nylig organisert seg gjennom Handel og Kontor. Problemet er at bedriften ikke er villig til å undertegne en tariffavtale. Det er lenge mellom hver gang Handel og Kontor i Østfold står overfor en situasjon hvor medlemmer blir nektet tariffavtale.
– Dette er et spesielt tilfelle. Jeg kan ikke huske sist vi hadde medlemmer som kom i denne situasjonen. Det er uhørt at slikt skjer, mener regionsekretær Bente Tandberg.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?