Forhandlinger gjenopptatt – streiken fortsetter

Kommunalminister Odd Roger Enoksen innkalte klokken 15.00 i dag Handel og Kontor (HK) og Landbrukets Arbeidsgiverforening (LA) til et møte i departementets lokaler. Kommunalministeren oppfordret partene til å gjenoppta forhandlingene. Det er partene enige om å gjøre, og forhandlingene startet opp i et nøytralt lokale fredag 18. juni klokken 17.00.

Kommunalminister Odd Roger Enoksen innkalte klokken 15.00 i dag Handel og Kontor (HK) og Landbrukets Arbeidsgiverforening (LA) til et møte i departementets lokaler. Kommunalministeren oppfordret partene til å gjenoppta forhandlingene. Det er partene enige om å gjøre, og forhandlingene startet opp i et nøytralt lokale fredag 18. juni klokken 17.00.

Handel og Kontor har i løpet av torsdag og fredag vært nødt til å opprette blokader ved flere av meieriene hvor vi har hatt HK-medlemmer i streik for å forhindre streikebryteri. Handel og Kontor presiserer at vi vil fortsette å kontrollere og registrere forsøk på omgåelse av streiken ved de enkelte meieriselskapene. Vi vil i påvente av resultatene fra forhandlingene avvikle blokadene som var nødvendige for å forhindre streikebryteri.

HK presiserer at vi opprettholder den høye streikeberedskapen, og vil trappe opp kontroller og blokader om det viser seg at forhandlingene ikke fører frem til et akseptabelt resultat. Vi forventer at Landbrukets Arbeidsgiverforening (LA) ikke prøver å omgå streiken under forhandlingene.

Partene går til forhandlingene med åpent sinn og en konstruktiv holdning.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?