Fire friske dager

HK reagerer på omtale i media der det vises til at NHO vil ha LO med på å vurdere å omgjøre Kristi himmelfartsdag til arbeidsdag i forbindelse med kravet om den 5. ferieuka. Det uttaler seksjonsrådene i Handel og Kontor i Norge (HK Handel og HK Industri) under sitt møte 11. februar 2000.

HK reagerer på omtale i media der det vises til at NHO vil ha LO med på å vurdere å

omgjøre Kristi himmelfartsdag til arbeidsdag i forbindelse med kravet om den 5. ferieuka.

Det uttaler seksjonsrådene i Handel og Kontor i Norge (HK Handel og HK Industri) under sitt møte 11. februar 2000.

LOs representantskap vedtok 8. februar at et av hovedkravene fra et samlet LO er kravet om 30 timer reduksjon i arbeidstid med full lønnskompensasjon. HK forventer at dette kravet følges opp av LO i forhandlingene under årets oppgjør. Det er uakseptabelt for HK at kravet om innføring av den 5. ferieuka skal gå på bekostning av eksisterende fri-, og helligdager.

Handel og Kontor minner om den tverrfaglige mobiliseringen og stormønstringen i oktober 1998. Da protesterte en samlet fagbevegelse mot forslaget fra Bondevik-regjeringen om å inndra en fridag. Den 5. ferieuka må nå innføres, med fire "friske" dager. Vi har ventet lenge nok.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?