Skisse til meklingsløsning på bordet

1. april: kl. (04.55) LO og NHO megler fortsatt på overtid, men riksmeklingsmann Reidar Webster la klokka 04.25 fram en skisse til ny tariffavtale mellom LO og NHO. Mye tyder på at partene vil godta forslaget. Blir partene likevel ikke enige i løpet av natta, blir det streik i NHO-området. LO har i første omgang varslet streik fra og med lørdag 1. april kl. 06.00 for 21 500 arbeidstakere innen byggbransjen, hotell- og restaurant, transport, media og grafisk bransje. Selv om streik er varslet fra kl. 06.00 lørdag morgen vil den ikke bli iverksatt før partene har avsluttet meklingen.

1. april: kl. (04.55)

LO og NHO megler fortsatt på overtid, men riksmeklingsmann Reidar Webster la klokka 04.25 fram en skisse til ny tariffavtale mellom LO og NHO. Mye tyder på at partene vil godta forslaget.

Blir partene likevel ikke enige i løpet av natta, blir det streik i NHO-området. LO har i første omgang varslet streik fra og med lørdag 1. april kl. 06.00 for 21 500 arbeidstakere innen byggbransjen, hotell- og restaurant, transport, media og grafisk bransje. Selv om streik er varslet fra kl. 06.00 lørdag morgen vil den ikke bli iverksatt før partene har avsluttet meklingen.

LOs krav er innføring av fire nye feriedager med full lønnskompensasjon, betalingsordning for individuell etter- og videreutdanning og kjøpekraftforbedring for alle, med hovedvekt på lavtlønte og likelønnstillegg.

LO forutsetter at oppgjøret skal i havn innenfor en helhetlig vurdering av disse hovedkravene, men NHO har vist liten vilje til å imøtekomme LOs krav.

Handel og Kontor har tatt ut og forberedt streik for ca. 700 av sine medlemmer innen transport, industri, media og grafiske bedrifter.

Se også LOs hjemmeside: www.lo.no for oppdatert informasjon om hvordan en eventuell konflikt blir gjennomført. Handel og Kontor har også løpende oppdateringer på HK Tekst TV NRK1 s. 825 under tariffoppgjøret. Eller benytt HK Servicetelefon: 815 48 055.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?