Nær full seier for Yngve

Nettavisen 9 mai 2000 5:04 1,50 kroner i lønnstillegg, den 5. feriuka på plass, 2 års avtaleperiode og utredning av etter- og videreutdanningen. Det er fasiten strekegeneral Yngve Hågensen kan notere seg etter 5 dagers streik.

Nettavisen 9 mai 2000 5:04 1,50 kroner i lønnstillegg, den 5. feriuka på plass, 2 års avtaleperiode og utredning av etter- og videreutdanningen. Det er fasiten strekegeneral Yngve Hågensen kan notere seg etter 5 dagers streik.

LO-sekretariatet gikk beinhardt ut mandag med de nye kravene i tariffoppgjøret med NHO (Næringslivets Hovedorganiasjon). Men etter vel 12 timers forhandlinger fram til klokka 03.30 tirsdag morgen kom partene til enighet om å anbefale et forslag som ligger svært nær LOs utgangspunkt. Dermed var det klart at den fem dager lange streiken i privat sektor var over.

Dette får LO-medlemmene i NHO-området:

  • FERIE: 5. ferieuken innføres med 2 dager i 2001 og to dager i 2002.
  • PENGER: Kr. 1,50 til alle. Samt en krone i generelt tillegg i 2001.
  • LAVTLØNN: Ytterligere kr 1,50 ekstra (totalt 3 kroner i år) til LO-organiserte som tjener over 211 000, men under 223 000 kroner i årslønn. Det samme lavlønnstillegget neste år. Tilsvarende 2 kroner ekstra (totalt kr. 3,50) til LO-organiserte som tjener under 211.000 kroner i årslønn. Det samme lavlønnstillegget neste år.
  • AVTALEPERIODE: Toårig avtaleperiode
  • EVU: Etter- og videreutdanningsreformen blir en realitet etter at ordningen blir utredet.

– Var dette en knusende seier, Hågensen?

– Vi er selvfølgelig fornøyd. meklingsforslaget er nå enstemmig fra LOs side. Vi er fornøyd både med enkeltresultatene og med helheten, sa streikegeneral Yngve Hågensen da delegasjonslederne møtte pressen etter at de obligatoriske håndtrykkene var unnagjort.

Les mer her: http://www.nettavisen.no/innenriks/103065.html

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?