Sikkerhetskontroll av ansatte på Gardermoen

Fagforeningen for Luftfart og Reiseliv (FLR) vil på det sterkeste ta avstand fra Hans Jacob Opsahl sin uttalelse på aftenposten.no.

På aftenposten.no uttaler han følgende:

"Jeg tror de ansatte i vaktselskapene er en større sikkerhetsrisiko enn passasjerer eller flyvende personell. Skjer det et terroranslag mot Gardermoen, er jeg villig til å spise hatten min på at vektere er involvert. Selv har jeg 37 års erfaring fra SAS, og finner meg ikke i å bli sjekket av amatører som kommer rett fra gaten, sier Opsahl."

I artikkelen fremstår han som Hovedtillitsvalgt på Gardermoen. Opsahl er Hovedtillitsvalgt for Luftfartens Funksjonær Forening (LFF) og uttaler seg da på vegne av LFFs medlemmer.

Styret i FLR som representerer 1200 medlemmer i luftfart og reiseliv tar sterk avstand for det syn LFF her representerer. Slike uttalelser er konfliktskapende og ikke konfliktløsende.

Med en slik type argumentasjon i pressen kan man skape en frykt blant passasjerene som er inntektsgrunnlaget for all virksomhet på Flyplassene. Det være seg om man jobber i taxfree butikker. I flyselskaper eller i security.

Her mistenkeliggjøres en hel yrkesgruppe ved å fremstille dem som potensielle terrorister. Slike uttalelser bidrar på ingen måte til å løse problemstillingen.
FLR har vært i kontakt med Hovedtillitsvalgt Svein Engelstad som er Hovedtillitsvalgt for vekterne.
Vi har stilt oss til disposisjon for å være med å bidra til en tilfreds stillende løsning for alle parter.

Security bestemmelsene er pålagt av internasjonale luftfartsmyndigheter og er en nødvendighet i dagens situasjon.
Når det gjelder gjennomføringen av security jobben så håper vi at diskusjonen kan føres videre på et saklig nivå og ikke føre til en eskalering av problemstillingen.

Spørsmål kan rettes til:
Trond Smøraas
Leder FLR
Mob. 482 00 567

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?