Alle skal med

 

Hovedparolen for årets 1. mai er "Alle skal med". Nesten samme parole brukes i Sverige hvor det heter "Alla ska med. Alla behövs".

"Alle skal med" signaliserer arbeiderbevegelsens menneskesyn og kampen for inkludering.
Hovedparolen preger pins og plakater, du finner relevante lenker i høyre marg.

Over hele landet samles arbeiderbevegelsen til markering tirsdag 1. mai.

I Oslo feires det at Handel og Kontor Oslo Akershus i år er 100 år. På 1. mai markeres dette ved at HK stiller i første pulje i demonstrasjonstoget. Det blir oppstilling ved fontenen på Youngstorget.

Det hele starter i HKs lokaler i Youngstorget 2 B, 10. etg. med både kaffe og noe å bite i kl 10.00. Etter toget samles HKerne igjen, nå på Stratos i Youngstorget 2 A, 11. etg. Her vil det bli servering og underholdning for store og små.

I Trondheim vil HKer og tidligere leder av HKs ungdomsråd Mona Bjørn være appellant etter hovedtaler Jan Davidsen. Dette skjer etter demonstrasjonstoget på torvet i Trondheim.

I Telemark holder HKer Elisabeth A. Nilsen som er tidligere ordfører i Porsgrunn tale på Heistad i Porsgrunn. Mens HKer og stortingsrepresentant Gunn Olsen holder tale i Fyresdal. I Kragerø skal HKer Vegard Ehnebom holde appell.

I Bergen meldes det om at HK stiller med fyldig tropp i toget og vil delta på fellesarrangementet som blir arrangert i Folkets Hus etter toget.

Årets 1. mai-innsamling vil ellers gå til LO og Norsk Folkehjelps "Dugnad for Palestina". Også her finner du relevante lenker i høyre meny.

Skjer det noe spesielt blant HKerne lokalt? Gi beskjed til [email protected] så får vi det inn på denne oversikten.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?