LOs sommerpatrulje er på veien igjen, for 22. gang!

 

Fra 25. juni er LOs sommerpatrulje på veien over hele Norge. Som vanlig vil sommerpatruljens hovedfokus være å følge opp at ungdom i sommerjobb har fått skriftlige arbeidskontrakter, slik de har krav på.

Ungdommens arbeidsvilkår er viktig for LO, og ungdom skal ikke behandles dårligere enn øvrige arbeidstakere. Mange unge har sitt første møte med arbeidslivet gjennom sommerjobben. LO mener det er viktig at ungdommen blir tatt godt vare på i sommerjobben, og at de får et godt første møte med arbeidslivet.

Sommerpatruljes viktigste oppgave er derfor å informere ungdom om egne rettigheter og plikter i arbeidslivet, og veilede dem når ting går galt.

Det finnes dessverre arbeidsgivere som utnytter ungdommen, nettopp fordi ungdom ikke kjenner sine rettigheter. Hvert år kommer LOs sommerpatrulje over ungdom som ikke får lønn som avtalt, jobber for mange timer, ikke får lønnsslipp eller er satt til å utføre arbeid som er til skade for deres helse og utvikling.

LO har også en egen informasjonstjeneste for ungdom i sommerjobb. Denne er i funksjon fra 11. juni til og med 10. august. Her kan ungdom få svar på spørsmål om rettigheter og plikter i arbeidslivet, eller tipse oss om arbeidsgivere som utnytter ungdom.

Alle som lurer på noe i forhold til jobben sin kan kontakte sommerpatruljens informasjonstjeneste, på telefon 8 100 1999, e-post [email protected], eller ved å sende sms: kodeord SP til 2030.

 

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?