Gi en symbolsk julegave

Julen er en tid til ettertanke og omsorg for andre. Ved å kjøpe Norsk Folkehjelps symbolske gaver gir man samtidig et viktig bidrag til langsiktig utvikling og et bedre liv for folk i andre deler av verden.

Julen er en tid til ettertanke og omsorg for andre. Ved å kjøpe Norsk Folkehjelps symbolske gaver gir man samtidig et viktig bidrag til langsiktig utvikling og et bedre liv for folk i andre deler av verden.

 

Årets bestselger er å gi bort trening av en minehund. Minehundene gjør en livsviktig jobb i kampen for en minefri verden. En minehund finner i snitt minene 20 ganger raskere enn en minerydder klarer alene. Norsk Folkehjelp driver verdens største senter for avl og trening av minehunder i Sarajevo i Bosnia-Herzegovina. Senteret leverer årlig 50 ferdigtrente hunder som sendes til Norsk Folkehjelps mineprogrammer i tolv land på tre kontinenter. Å gi bort en halvdags treningsøkt for en av våre lovende valper i julegave koster 150 kroner.

Mange velger å kjøpe minefri skolevei i julegave til familie og venner. Det koster 20 kroner å rydde 1 meter skolevei for miner. Kjøperen velger selv hvor mange meter minefri skolevei han vil gi bort til jul.

En annen populær gave er å gi en håndfull jord. Selv om dette ikke er nok til å skape seg et levebrød, er dette en viktig gave som symboliserer Norsk Folkehjelps arbeid innen land- og ressursrettigheter. For mange er tilgangen til et jordstykke deres eneste livsforsikring. To tredeler av verdens fattige er direkte avhengige av trygg tilgang til jorda for å overleve. Denne gaven støtter Norsk Folkehjelp og samarbeidpartneres innsats for å hindre at folk blir drevet fra gård og grunn, og for å sikre svake og utsatte gruppers tilgang til land og naturressurser.

Gavene kan man kjøpe ved å gå inn på www.symbolskegaver.no. Eller man kan ta kontakt med Norsk Folkehjelp på telefon 22 03 77 00.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?