Politisk markering ved Bergen Røntgeninstitutt

Siden 15. februar 2008 har 11 ansatte streiket ved Bergen Røntgeninstitutt for å få tariffavtale. Fagforbundet Hordaland og LO i Bergen og Omland skal ha en politisk markering onsdag 5. mars 2008. kl. 16.30 17.15. I Stavanger er det markering mandag 3. mars.

Fagforeninger oppfordres å stille med fagforeningsfaner! Markeringen vil foregå på plassen bak Hovedbiblioteket, da bedriften  Bergen Røntgeninstitutt er i Bergen Storsenter.

Stavanger:
Førstkommende mandag, 3. mars, kl. 13.00 blir det arrangert en ny støtteaksjon utenfor lokalet til Røntgeninstituttet. Her vil det bli appeller fra Klara Tveit leder av Rogaland SV, Frode Berge leder av Rogaland AP og  Jan Helge Gulbrandsen fra Fagforbundets ledelse.

Også i Trondheim er LO-organiserte i streik for tariffavtale ved Sentrum Røntgeninstitutt.

Støtte fra LO-fellesskapet
Fagforbundets medlemmer ved Sentrum røntgeninstitutt får massiv støtte i sin streik for tariffavtale. Sist ut var HK-medlemmene i Trondos.

"LO-organiserte i Trondos, Coop Orkla og Coop Inn-Trøndelag støtter Fagforbundets streikende medlemmer ved Sentrum røntgeninstitutt i kampen for å opprette en tariffavtale. At Sentrum røntgeninstitutt tvinger sine ansatte ut i streik å få opprettet en tariffavtale er usmakelig, og bekrefter at gode lønns- og arbeidsvillkår på ingen måte er en selvfølge", skriver de tre hovedtillitsvalgte Mona Bjørn, Arne Ervik og Peggy Aksnes i en uttalelse.

På LOs representantskapsmøte 19. februar fikk de streikende representantskapets støtte i konflikten.

Les mer på www.lo.no.  Følg også konflikten på www.fagforbundet.no.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?