Rekordmange brudd avdekket av LOs Sommerpatrulje

LOs Sommerpatrulje har besøkt 4588 bedrifter og funnet diverse brudd på 997 av disse. Dette er en kraftig økning i antall brudd sammenlignet med tidligere år. Grådighet blant arbeidsgivere må ta skylda, mener LO.

Etter at resultatene fra 18 av 19 fylker er talt opp er det klart at det under årets sommerpatrulje er avdekket brudd på arbeidsmiljøloven på over 20 prosent av bedriftene sommerpatruljen har oppsøkt.

– Det er høyst oppsiktsvekkende og veldig trist at såpass mange arbeidsgivere ikke velger å følge arbeidslivets lover og regler. Vi mener dette er et resultat av en grådighetskultur som preger store deler av norsk næringsliv, sier LOs ungdomsrådgiver Hege Nilsen Ahlquist

LOs Sommerpatrulje har avdekket ca ti prosent flere brudd i år sammenlignet med 2007. Av de bruddene som går igjen er det manglende arbeidskontrakter, at arbeidsgiver ikke utbetaler overtidstillegg, ulovlig arbeid blant barn og unge, samt ulovlig trekk i lønn som går igjen i LOs arbeid.

Gjennom årets sommerpatrulje har LO gjennomført 4588 arbeidsplassbesøk.

Kontaktpersoner:
Hege Nilsen Ahlquist,  41 20 27 80
Torbjørn Brox Rognmo, 23 06 20 31 / 92 29 64 28
Sigrid Kleiva Gramstad, 23 06 20 32 / 99 36 72 84

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?