Forlik mellom Berit Bjerg og Aftenposten

HK-Nytt kan melde om at annonsekonsulent Berit Bjerg og Aftenposten ble i retten i går enige om et forlik som gir henne erstatning. HK jubler over at Likestillingsombudets uttalelse blir stående.

Det er en snart fem år gammel sak som i går kom til veis ende i Oslo Tingrett. Allerede i 2005 klagde annonsekonsulent Berit Bjerg i Aftenposten til Likestillingsombudet over det hun mente var brudd på prinsippet om lik lønn for likt arbeid i likestillingsloven. HK-medlemmet sammenlignet sine arbeidsoppgaver med en navngitt typograf i samme avdeling, og mente at hun skulle ha den samme lønnen som ham. Det var Likestillingsombudet enig i. Ombudet slo fast at dette var indirekte diskriminering, og at de to kollegene skulle lønnes likt.

Etter at saken har vært en runde i Likestillingsnemnda og i et par rettsinstanser, var det nå klart for behandling av erstatningsspørsmålet. Aftenposten og Berit Bjerg møttes i Oslo Tingrett på mandag, men i går ble partene enige om et forlik. Berit Bjerg får utbetalt en omforent beløp, men partene er enig om ikke å gå ut med hvor mye det dreier seg om. I utgangspunktet ble det framsatt et krav om erstatning for tapt lønn og oppreisning på til sammen 250.000 kroner.

Berit Bjerg er glad for at saken nå er avsluttet.
Det som er viktig er at ombudets uttalelse om at lønnsforskjellene var brudd på likestillingsloven, blir stående. Dessuten er det slått fast i to rettsinstanser at det er mulig å sammenligne lønn på tvers av tariffavtaler. Prinsippene er det viktigste for meg, sier hun til HK-Nytt.

Se eldre lenker til saken og les artikkelen i sin helhet her.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?