Julehandel og åpningstider

– For oss er det viktig at også de ansatte i varehandelen skal ha mulighet til å planlegge sin fritid og forberede seg til julen. Det skriver LO-sekretær Kristian Tangen i et nytt blogginnlegg.

– Dette er en gruppe arbeidstakere som må ta støyten for at mange av oss ønsker å handle til alle døgnets tider. Jeg er opptatt av at disse arbeidstakerne også skal ha beskyttelse. Det er nemlig ingen grunn til å tro at markedet som sådan eller eierkreftene bak varehandelen tar slike hensyn i sin iver etter økt profitt. Markedet er som kjent en god tjener, men en elendig herre. 

Han minner om at endringer i arbeidstid og bruk av overtid skal drøftes med tillitsvalgte i følge lov- og avtaleverk. – Forutsigbarhet og medbestemmelse er altså nøkkelord, også når det gjelder arbeidstid i julestria.

Les blogginnlegget til Kristian Tangen her.

HK har tidligere publisert en sak om lover og regler i forbindelse med utvidet åpningstid før jul, denne artikkelen finner du her.

 

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?