Til bluesfestivalen i Notodden

LO-leder Roar Flåthen åpner årets bluesfestival første helga i august. Sammen med mange LO-forbund, deriblant HK, sponser LO avslutningskonserten med Mikael Wiehe.

– Festivalens knutepunktstatus og rykte for å være Europas største bluesbegivenhet sier noe om kvalitetsstempelet bluesfestivalen har fått gjennom 25 år, sier LO-lederen til Telemarksavisa. 

Årets bluesfestival på Notodden arrangeres 2. – 5. august.  LO er tilstede for å møte medlemmene med stands og egne aktivteter. 

– Festivalen har vært et lyspunkt i sterk nedgangstid, og har betydd mye for Notodden. Kommunen har nok mye å takke festivalen for, mener LO-lederen. 

500 000 kroner fra fagbevegelsen går til stands, aktiviteter og en gratiskonsert. Årets avslutningskonsert er gratisarrangementet med Mikael Wiehe og Damer i blues, på Hovigs hangar. Konserten inngår som del av konserten Somliga går med trasiga skor og er kommet i stand i samarbeid med LO og store deler av norsk fagbevegelse. HKs forbundsstyre vedtok på sitt møte i mai å bevilge 10.000 kroner til festivalen. 

– Det er blitt dyrt å reise på festival, men med fagbevegelsen på laget får vi muligheten til å sette opp gratiskonserter. I fjor og i år sikrer vi at absolutt alle som ønsker det kan gå på festival. Det er et fantastisk flott samarbeid, som folkeliggjør festivalen, sier Jostein Forsberg, kunstnerisk ansvarlig i Notodden Blues Festival.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?