Brudd med SAMFO

Det er brudd i mellomoppgjøret mellom LO og SAMFO. Oppgjøret går dermed til mekling.

Bruddet kom onsdag ettermiddag etter at partene ikke klarte å oppnå enighet om økonomien.

Forbundsleder Sture Arntzen forklarer bruddet på følgende måte: – Vi kom fram til et anbefalt forslag etter forhandlinger med Virke i går kveld. I alle oppgjør har det vært kutyme at Virkes resultat legges til grunn ved oppgjøret med SAMFO. Vi har likelydende avtaler med Virke, derfor er parallelliteten nødvendig. Denne gang forlot SAMFO denne tradisjonen.

For HKs del omfatter dette oppgjøret omkring 8 300 medlemmer innenfor følgende overenskomster:

SAMFO Landsoverenskomsten
SAMFO Bensinoverenskomsten
SAMFO Lederoverenskomsten
Coop Norge SA m/flere
Ledere i Coop Norge SA m/flere
USBL

Dette lønnsoppgjøret går dermed til Riksmekleren. Meklingsdatoen vil være 21. mai med meklingsfrist klokken 24.00. HK vil komme tilbake med mer informasjon i tiden fram til dette. HK vil også komme tilbake med mer informasjon til de det meldes plassoppsigelse for i forbindelse med en mulig streik. 

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?