Årets sommerpatrulje er i gang

Fra denne uken starter LOs sommerpatrulje besøkene i bedrifter landet rundt.

LOs sommerpatruljetelefon åpnet mandag 16. juni og er åpen til og med 15. august. Unge med sommerjobb kan ringe sommerpatruljetelefonen for å få svar på spørsmål om rettigheter i arbeidslivet, og det er også mulig å gi tips om arbeidsplasser sommerpatruljen bør besøke. Sommerpatruljetelefonen besvarer også mediehenvendelser.

I fjor besvarte telefonen over 650 henvendelser fra ungdom over hele landet. De vanligste spørsmålene gjaldt arbeidskontrakt, lønn og arbeidstid.

Mens sommerpatruljetelefonen svarer på henvendelser, besøker LOs sommerpatrulje hundrevis av arbeidsplasser og passer på at ungdom har anstendige arbeidsvilkår. Over 600 unge tillitsvalgte besøker arbeidsplasser i hele landet i uke 26, 27 og 28. I fjor besøkte patruljen 6.137 bedrifter, og målsetningen er enda flere når patruljen nå går inn i sitt 29 år på rad. Fortsatt er manglende eller mangelfull arbeidskontrakt et av de vanligste bruddene patruljen møter.

Du kan ringe sommerpatruljetelefonen på telefon 810 01 999 mellom klokka 9 og 16 på hverdager i hele sommer, og det er også mulig å kontakte de per e-post til [email protected]. Henvendelser til sommerpatruljetelefonen er uforpliktende og behandles anonymt.

Du kan lese mer om sommerpatruljens virksomhet her.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?