Enighet i forhandlingene om Vinmonopolet

Det ble sent i kveld enighet i forhandlingene mellom LO Stat og Spekter i Fase 3-forhandlingene om Vinmonopolet. De sentrale partene er enige om et generelt tillegg på 3,75%. Det blir ingen endringer i de tariffestede fridagene. Dette er en stor seier.

Det var etter at de lokale forhandlingene brøt sammen at det i dag ble gjennomført Fase 3-forhandlinger mellom LO Stat og Spekter. Forhandlingene føres da mellom de sentrale partene.

Forhandlingsutvalget uttaler enstemmig at de er svært tilfredse med å ha slått tilbake arbeidsgivers ønske om å innføre flere arbeidsdager.

– Vi har vært opptatt av den alkoholpolitiske dimensjonen i dette fortsatt skal ivaretas. Dette har vi klart. Dette er dager vi er opptatt av at folk skal bruke til familie og venner, uttaler et enstemmig forhandlingsutvalg.

Det ble ikke ført reelle forhandlinger om øvrige krav. Men det er en stor seier at arbeidsgiveren ble presset tilbake på sitt ønske om å gjøre jul-, nyttårs-, påske-, og pinseaften til arbeidsdager. Dette betyr altså at disse fridagene fortsatt er tariffestede.

De økonomiske endringene gjøres med virkning fra 1. mai.

Forslaget sendes nå til uravstemning, vi kommer tilbake med datoer for stemmefrist.

 

Protokoll vil bli lagt ut straks den foreligger.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?