Full støtte til streikende havnearbeidere, frisører og lærere

Handel og Kontors representantskap vedtok i dag, torsdag 12. juni, støtteuttalelser til streikende havnearbeidere, frisører og lærere.

Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) er i streik for å få opprettet tariffavtale i Risavika havn og har tatt ut flere havner i sympati. HK støtter opp om havnearbeidernes lange og harde kamp og krever at havnearbeiderne fortsatt skal ha fortrinnsrett til lossing og lasting i havnene.

Representantskapet i HK gir også sin fulle støtte til de streikende frisørene i Fagforbundet, og sier det er beklagelig at NHO og arbeidsgiverne ikke vil heve minstelønnssatsene til en allerede lavtlønnet yrkesgruppe.

Også de streikende lærerne i Skolenes Landsforbund og Musikernes Fellesorganisasjon får full støtte fra HKs representantskap. Skal vi satse på framtida må vi gjøre det mer – ikke mindre – attraktivt for flere å velge læreryrket.

Stå kampen ut!

Uttalelsene kan leses i sin helhet i vedlagte PDF-filer.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?