Handel og Kontor går aktivt inn i årets TV-aksjon. Bli med du også!

Handel og Kontor vil gjennom sitt samarbeid med Regnskogfondet bidra spesielt i TV-aksjonen NRK 2015: "Vi skal vokte regnskogen". Forbundsleder Trine Lise Sundnes skal være bøssebærer og oppfordrer HKs medlemmer til å gjøre det samme. Se filmklippet her https://www.youtube.com/watch?v=s3zlO1qbHMI&feature=youtu.be.

Verdens regnskoger er viktige fordi de bidrar til å redde klimaet på kloden vår og forsyner verden med mat, vann og medisiner. Redder vi ikke regnskogen, vil det ha store konsekvenser for klima, naturmangfold, menneskerettigheter og fattigdomsbekjempelse.

Om årets TV-aksjon NRK 2015!
Årets tv-aksjon går til Regnskogfondets arbeid med å redde regnskog. Aksjonen går av stabelen søndag 18. oktober.

TV-aksjonen skal bidra til å bevare noen av verdens største regnskogsområder i Peru, Brasil, Indonesia (Vest-Papua) DR Kongo og Papua Ny-Guinea.

Hvert minutt forsvinner store regnskogsområder – for alltid. For de 260 millioner menneskene som bor i regnskogen er konsekvensene dramatiske: De mister hjemmet sitt. 

Regnskogfondet samarbeider tett med urbefolkningen, og ser at der urfolk har fått rettighetene til sitt eget landområde, der bevares også skogen.

Les mer om TV-aksjonen NRK 2015 "Vi skal vokte regnskogen": http://www.blimed.no/

Om regnskogfondet
Regnskogfondet ble grunnlagt i 1989 og er i dag en av verdens ledende organisasjoner innen regnskogbevaring. De jobber i nært samarbeid med over 70 lokale og nasjonale organisasjoner i elleve regnskogland. Les mer om Regnskogfondet her: http://www.regnskog.no/

HK støtter aksjonen!
Handel og Kontor har gode tradisjoner for å delta i internasjonalt solidaritetsarbeid og er engasjert i klima- og miljødugnaden. Vi inngikk i år en samarbeidsavtale med Regnskogfondet. Det forplikter. Vi vil derfor bidra spesielt i årets tv-aksjon og håper at våre medlemmer vil gjøre det samme. 

Bli bøssebærer – ta det som en totimers søndagstur!
Vi oppfordrer HKs medlemmer om å bli med på verdens viktigste søndagstur og stille som bøssebærere den 18. oktober. Bli med på HK-laget og registrer deg som bøssebærer via Handel og Kontors skjema http://bedrift.blimed.no/registrer-deg-som-bossebarer?id=2439. Husk å opplyse hvilken avdeling (region) du tilhører.

Tid, sted og praktisk informasjon
Alle bøssebærere kontaktes per sms eller e-post senest fredag for informasjon om oppmøtested og tidspunkt. Det offisielle tidspunktet er kl. 16.00- 18.00. Hver bøssebærer får utdelt brosjyre med informasjon om årets tematikk, svar på de vanligste spørsmålene og forslag til hva de skal si når de ringer på.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?