HK støtter flyktningene

HKs forbundsstyre har i dag bevilget 50.000 kroner til LOs dugnad til støtte for flyktningene. Nå går oppfordringen videre til HKs medlemmer, klubber og fagforeninger om å bidra til dugnaden.

– Verden står overfor en enorm flyktningkrise og mange gjør en innsats for å støtte flyktningene. Det er klart at vi skal bidra i dugnaden og oppfordrer andre til å gjøre det samme, sier Trine Lise Sundnes.

Det er over syv millioner internt fordrevne i Syria, Irak har en halv million flyktninger i tillegg til sine 3,5 millioner internt fordrevne. Hver dag ankommer 1000-2000 mennesker på flukt til den greske øya Lesvos. Norge skal ta imot åtte tusen flyktninger de neste tre årene.

LO har opprettet en egen innsamlingsaksjon på Norsk Folkehjelps hjemmesider http://minaksjon.folkehjelp.no/fagbevegelsens-dugnad 

Målet for innsamlingsaksjonen er tre millioner kroner. LO har selv bevilget 100.000 kroner og har oppfordret forbund, foreninger og klubber til å bidra økonomisk i flyktningkrisen.

HK Ungdom har oppfordret alle ungdomsutvalgene til å gi en dagslønn eller bidra i praktisk dugnadsarbeid for å hjelpe flyktninger som kommer til Norge.

Støtten kan også gis ved å bruke kontonummer 9001.08.76000, eller sende SMS med "flukt" til 2160 (kr 200).

Forbundsstyret20150916

Fra dagens forbundsstyremøte i HK.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?