Alle Experts tariffavtaler videreføres

I dag kom Handel og Kontor og Expert til enighet om at tariffavtalene i 23 butikker/hovedkontor videreføres i sin helhet. Streikefaren er dermed avblåst. – Dette er en viktig seier for det organiserte og seriøse arbeidslivet, sier 1. nestleder i HK Bjørn Mietinen.

Expert ønsket i utgangspunktet å fjerne tariffavtalene. De meldte seg i ut av arbeidsgiverorganisasjonen Virke som en del av denne prosessen, noe som er svært uvanlig.

HK har ønsket å videreføre tariffavtalene, da det motsatte ville betydd et stort rettighetstap for våre medlemmer og de ansatte. Etter mekling er det nå klart at tariffavtalene videreføres i sin helhet, den varslede streiken er avblåst.

– HK har hatt stor pågang også fra andre ansatte i elektronikkbransjen som ønsker å organisere seg for å få tariffavtale, tillitsvalgte og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Expert kan nå bli et foregangseksempel på dette området.

– Vi vil nå å se fremover og håper på et konstruktivt og godt samarbeid med Expert, sier 1. nestleder Bjørn Mietinen i HK.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?