HK under Arendalsuka 2016

HK i Norge arrangerer og deltar på en rekke spennende debatter og aktiviteter under Arendalsuka i år. Vi starter opp med grillfesten "Nullvisjon for varehandelen" og deltar ellers på debatter i regi av LO-familien og Virke. Nedenfor følger oversikten på alle våre aktiviteter.

Tirsdag 16. august – lørdag 20. august
LO-STAND 
Du finner LO i bod 26 og 27. Kom gjerne innom for en prat med HKs forbundsleder Trine Lise Sundnes på standen tirsdag kl. 11 – 12 og onsdag kl. 11 – 12. HK er for øvrig til stede alle dager.

LO-standen er åpen følgende tider:
Tirsdag – fredag kl. 1100 – 1700 og lørdag kl. 1100 – 1400

På LOs stand i politisk gate blir det aktiviteter for barn og unge. Du kan få laget din egen button og vi tilbyr ansiktsmaling! For voksne blir det muligheter for å delta i LOs medlemsdebatt og slå av en prat. Velkommen innom!

Her finner dere LO-standen.

Tirsdag 16. august
GRILLFEST: NULLVISJON FOR VAREHANDELEN
– Debatt om de politiske veivalgene for den største sysselsetteren

Tid og sted:  Kl. 1400- 1600, Bankgården (bak kultur- og rådhuset) 
Arrangør:     HK i Norge og VIRKE

Knut Nærum kåserer om varehandelen og leder grillfesten. Her blir det Grosvold spørrestil og Skavlan-vri. Debattene ledes av Knut Nærum og Cathrine Sandnes i Manifest analyse. Meningsberettigede politikere skal grilles, partene i arbeidslivet skal utfordres og interessante funn fra analyser og rapporter skal presenteres. Her blir det næring for både kropp og sjel, så selvsagt serveres det grillmat!

Les mer om arrangementet på programmet for Arendalsuka her.

DEN STORE LIKESTILLINGSDEBATTEN
Tid og sted:  Kl. 1800 – 2000, Bankgården (bak kultur- og rådhuset)   
Arrangør:     LO, forbundene er medvirkende

Et bredt likestillingsarrangement der mange sentrale aktører debatterer de sentrale likestillingssakene i dag. LO-leder Gerd Kristiansen er vertinne og i debattpanelet finner vi blant andre likestillingsombud Hanne Bjurstrøm, Aps Anette Trettebergstuen, NHOs Kristina Jullum Hagen, Fagforbundets leder Mette Nord, HK-leder Trine Lise Sundnes og FO-leder Mimmi Kvisvik. Påfølgende mingling, servering av kortreist tapas, underholdning, fest og politisk humor ved Espen Beranek Holm.

Les mer om arrangementet på programmet for Arendalsuka her.

Onsdag 17. august
TIP your wardrobe, TIP your knowledge, #TIPyourlife
Tid og sted:  Kl. 0930 – 1100, Clarion hotel Tyholmen   
Arrangør:     VIRKE

Dagens elever er morgendagens bedriftseiere, arbeidstakere, tillitsvalgte og forbrukere. De må være med når fremtidens tekstilindustri skal diskuteres og formes. The TIP er et LO-Virke-HK-samarbeid sammen med utvalgte videregående skoler og sentrale aktører i tekstilbransjen. Målet er å sette global og etisk handel på dagsorden gjennom systematisert arbeid i skolene. Prosjektet lanseres på flere videregående skoler høsten 2016.

Les mer om arrangementet på programmet for Arendalsuka her.

Torsdag 18. august
NORGES OPPFØLGING AV FNs BÆREKRAFTSMÅL
Tid og sted:  Kl. 1230 – 1400, Fafo-båten
Arrangør:     Fafo, ForUM, CICERO
Bærekraftsmålene skal veilede global utvikling fram til 2030, og stiller sterke krav til oss som samfunn. Hvilke tiltak skal prioriteres, er myndighetenes planer konkrete nok og hvordan kan vi måle effekten av det vi gjør? Trine Lise Sundnes sitter i panelet og debatten ledes av Kristin Halvorsen. 

Les mer om arrangementet på programmet for Arendalsuka her.

DET STÅR OM LIVET. KLIMA, ARBEIDSPLASSER OG SCENARIER FOR EN GRØNN FRAMTID
Tid og sted:  Kl. 1400 – 1600, Teltscenen
Arrangør:     Norges Naturvernforbund, HK i Norge, NTL, Fagforbundet, Besteforeldrenes Klimaaksjon

Møt engasjerte folk fra fagbevegelse og arbeidsliv, miljøbevegelse og forskning som viser oss veier til en friskmeldt planet. 15-åringen Johanne Jerijærvi som deltok i arktisekspedisjonen Oppdrag Nansen, innleder: Sett barna først! Trine Lise Sundnes representerer fagbevegelsen og innleder om framtidens grønne arbeidsplasser.

Les mer om arrangementet på programmet for Arendalsuka her.

KLIMAPUB PÅ CAFÉ DET LINDVEDSKE HUS
Tid og sted:  Kl. 1700 – 2200, Kafé Det Lindvedske Hus
Arrangør:     Besteforeldrenes Klimaaksjon BKA

Besteforeldrenes Klimapub er et møtested for alle som er engasjert i klimakampen. Birgitte Grimstad og Ola Dimmen opptrer med sang og musikk. Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet utfordrer fagbevegelsen om deres rolle i det grønne skiftet. Appeller, samtale og allsang.

Les mer om arrangementet på programmet for Arendalsuka her.

FAGLIGPOLITISK FEST 
Tid og sted: Kl. 20, Bankgården (Strandgaten 1, bak kultur- og rådhuset)
Arrangør:    LO og LOs forbund

LO inviterer til det som begynner å bli en årlig tradisjon; nemlig den fagligpolitiske festen under Arendalsuka. Det blir live musikk og vi viser partilederdebatten på storskjerm fra kl. 22. Det blir salg av byens beste burger.

Les mer om arrangementet her.

Alle arrangementene er åpne og gratis for alle. Velkommen!

Fredag 19. august
UTFORDRINGENE I NORSK ARBEIDSLIV
Tid og sted:  kl. 1000 – 1500, Clarion Tyholmen hotell
Arrangør:  LO i Aust- og Vest-Agder (Internt arrangement og kun åpen for inviterte)

Distriktskontorene i Aust- og Vest-Agder inviterer til ekstra «fylkeskonferanse» 19. august i forbindelse med Arendalsuka.  Regjeringens viktigste målsetninger for norsk arbeidsliv og skillelinjer i arbeids- og næringspolitikken v/ Kjersti Stenseng (partisekretær, Ap) Hvorfor ny regjering? v/ Gerd Kristiansen (leder, LO) Forbundenes utfordringer og krav til et fremtidig arbeidsliv v/forbundslederne.  LOs medlemsdebatt v/ Magne Svendsen, LO.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?