HK i solidaritet med nordisktalende arbeidere i Teleperformance Polen

HK i Norge står sammen med de polske arbeiderne i Teleperformance som leverer teknisk support til nordisktalende og deres nye fagforening. 

Når kontaktsentervirksomheter spenner over hele kloden, så skal solidaritet også gjøre det, så arbeidstakere kan få en rettferdig behandling og høyere standarder globalt.

De Warszawa-baserte arbeiderne i den franske giganten innen kunderelasjoner annonserer i dag deres fagforening, en del av NSZZ ”Solidarność-sammenslutningen.

– Vi bruker dagene på å hjelpe kunder hos noen av verdens største teknologivirksomheter, og vi er stolte over å ha dannet denne fagforeningen, så vi kan hjelpe med å heve lista hos Teleperformance Polen og videre. Vi ser frem til en produktiv dialog med virksomheten for å diskutere hvordan vi kan forbedre våre arbeidsforhold, og som en konsekvens av dette, vår service til klientene, sa Krzysztof Mazurek, leder av fagforeningen.

– En varm takk til de kolleger som tror på ideen om å danne denne fagforeningen, og vi ser frem til støtte fra andre medarbeidere i fremtiden, fortsatte Mazurek.

Parisbaserte Teleperformance er den største tilbyderen av outsourcede kontaktsentertjenester globalt, og har 330.000 ansatte i 80 land. Det offisielle navnet på den nye fagforeningen i Polen er Intercompany Union NSZZ "Solidarność" – Sterkere sammen i Teleperformance.

HKs forbundsleder Christopher Beckham sendte et gratulasjonsbrev til Teleperformance i Polen 3. juli der han på vegne av HK i Norge gratulerte bedriften med ny fagforening og oppfordret til et konstruktivt samarbeid mellom fagforening og ledelse. 

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?