Nå starter finansforhandlingene

I to dager skal LO Finans forhandle med Finans Norge. Fristen for å bli enige, er ved midnatt, natt til 14. oktober 2020.

Blir de ikke enige i forhandlingene, vil partene møtes hos riksmekler senere i høst. I år er det et såkalt hovedoppgjør. Det betyr at det kan forhandles om alt som står i overenskomstene. Dette er også et forbundsvist oppgjør. HK forhandler da på vegne av alle medlemmer som er tilknyttet en tariffavtale mellom HK og Finans Norge. Det er ikke bare lønn det forhandles om, selv om lønna er viktig. Lønnsoppgjørene i Norge starter med konkurranseutsatt industri, som legger føringer for resten og kalles frontfaget. I år har de forhandlet frem 0,50 kroner i et generelt tillegg. HKs krav ved årets oppgjør er blant annet økt kjøpekraft til alle.

Hvem gjelder disse forhandlingene?
Forhandlingene gjelder for ansatte i virksomheter tilsluttet Finans Norge hvor LO/HK har inngått avtale. Det gjelder medlemmer i HK, som er ansatt i alliansebankene i Sparebank 1- systemet, Sparebank 1 Gruppen AS, Sparebanken Vest, Bank 1, Gabler Pensjonstjenester AS, Oslo Pensjonsforsikring AS, Jernbanepersonalets Bank og Forsikring, Exela Technologies AS, Conecto AS, Fremtind Forsikring AS, Fremtind Livsforsikring AS, Insr Insurance Group ASA, LO Favør AS, Modhi Collect AS og Odin Forvaltning AS. 

Du kan følge med på hva som skjer i lønnsoppgjøret her på våre hjemmesider og på HKs Facebookside

Her kan du lese HKs tariffpolitiske uttalelse vedtatt i januar 2020
Her kan du lese LOs tariffpolitiske uttalelse vedtatt i februar 2020

Syns du det er mange vanskelige ord i forbindelse med tariffoppgjøret? Se tariffleksikonet til Fri Fagbevegelse.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?