Den store klimamarkeringen

HK Norge deltar i den store Klimamarkeringen, og vi oppfordrer alle til å delta. Denne markeringen oppfordrer til handling på COP28 (FNs klimatoppmøte) som avholdes i Dubai.

COP28 Dubai
Klimapolitikken i Norge må styrkes drastisk. Vi trenger klimapolitikk som virker så godt at vi kan nå målene våre.
En sommer med skogbranner, flommer, rekordtemperaturer og rekordstore tropiske stormer viser: Klimakrisen er her, den er urettferdig og den kan bli verre.

Stor markering
Folk over hele verden krever klimahandling, ikke falske løsninger som forlenger fossilalderen. Eksperter sier at alle land, inkludert Norge, må slutte med oljeleting, fase ut olje og gass og satse på energieffektivisering og skånsom fornybar energi. Likevel fortsetter Norge å føre en aggressiv oljepolitikk, som øker utslippene både her og i andre land.
Utfasing av all fossil energi blir et viktig tema på årets klimatoppmøte COP28 i oljehovedstaden Dubai i desember. Presset øker mot land som fortsatt produserer olje, kull og gass. Norge må akseptere at dette skal fases ut.

Det blir markeringer i disse bygene:
Oslo, Eidsvolls plass
Bergen, Torgallmenningen
Trondheim, Trondheim Torg
Stavanger, Arneageren
Tromsø, Domkirkeplassen
Kristiansand, Torvet

Ingen markeringer der du bor, og du vil gjøre noe? Sjekk ut Naturvernforbundet sin kampanjeside for tips til hva du kan gjøre.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?