Kvinnedagen 8. mars med HK Norge

Den internasjonale kvinnedagen nærmer seg med stormskritt, og som alltid står HK Norge klar til å markere denne viktige dagen. Over hele Norge, fra fjell til fjord, organiserer og deltar vi i en rekke arrangementer for å løfte frem kampen for kvinners rettigheter og likestilling. Fra frokostmøter og fakkeltog til dype diskusjoner om samfunnsaktuelle temaer – vi har et program som speiler bredden i vårt engasjement, og vi inviterer alle våre medlemmer og tillitsvalgte til å delta.

Bergen: Frokost og tog

I Bergen starter dagen med et inspirerende frokostmøte med vår egen forbundsleder, Christopher Beckham. Dette er en gylden mulighet til å møte likesinnede og diskutere viktige temaer over en god frokost. Detaljer finner du her.

Etter frokosten tar vår engasjerte ungdomsgruppe initiativ til å lede an i kvinnedagens tog. Vi samles ved Grand Hotel Terminus kl. 17:00, før vi sammen går til Torgallmenningen, hvor toget starter kl. 17:30.

Trondheim: En hel dag med kamp

Trondheim byr på et fullspekket program, fra et åpent møte om partnervold den 6. mars, til frokostmøte 8. mars kl 09:30 i Teatergata, torgarrangement og tog kl 17:00, og festmøte kl 18:30 på selve kvinnedagen. HK-medlemmer fra Trøndelag oppfordres til å samles nær parolen “Likelønn og hele, faste stillinger” for å vise vår enhet og styrke.

8. mars kl 09:00 kan du også høre vår egen nestleder, Elisabeth Sundset, innlede på LOs regionkonferanse i Trøndelag, om kjønnsforskjeller i lønn.

Stavanger: Appeller og musikk i Byparken

I Stavanger inviterer vi til samling og markering på ettermiddagen i Byparken fra kl. 17:00. Programmet inkluderer taler, appeller og musikalske innslag, før vi sammen slutter oss til kvinnetoget kl. 17:30. Vår egen Anniken Heimdal Tjøstheim, regionleder for HK Norge, vil holde hovedappellen.

Kristiansand: Fokus på solidaritet

I Kristiansand tar vi opp et viktig og aktuelt tema: solidaritet. Dagen starter med en frokost på kantina på rådhuskvartalet kl. 08:30, etterfulgt av flere arrangementer før appeller på torvet kl. 16:30. Toget setter i gang kl. 17:00. 18:30 kan du avslutte dagen med arrangement på Arkivet, med samtaler, fellesskap og kveldsmat.

Haugesund: Kvinnedagen på Haugesund folkebibliotek

En dypdykk i temaet “Feminisme i Islam” på Haugesund Folkebibliotek med innsiktsfulle talere.

Arendal: Tog og appeller på Sam Eydes plass

I Arendal møtes vi på Sam Eydes plass kl. 17.00 for tog og appeller, Munkehaugen kl. 18.00 for hovedprogram. Appeller, samtaler om vold og likestilling, politisk panel, kulturinnslag med indisk mat og kunst.

Oslo: Sammen mot menns vold mot kvinner

I hovedstaden står HK Norge sammen med LO for å ta et oppgjør med menns vold mot kvinner. Arrangementet «8. mars: STOPP menns vold mot kvinner» finner sted på Kulturhuset i Oslo, fra kl. 15:00 til 16:00. Vi skal diskutere hvordan vi som samfunn og arbeiderbevegelse kan møte dette omfattende problemet.

Hovedpunkter:

  • Åpning: Peggy Hessen Følsvik setter tonen for arrangementet.
  • Faglig innledning: Maria Dale fra NKVTS gir innsikt i volds konsekvenser for arbeidslivet og kvinnehelse.
  • Kommentar: Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud presenterer nytt rundskriv om vold i nære relasjoner.
  • Panelsamtale: Ledet av Julie Lødrup fra LOs ledelse, med deltakere som Mette Nord fra Fagforbundet, Ane Fossum fra Krisesentersekretariatet og Cathrine Linn Kristiansen fra Kvinnefronten.
  • Avslutning: Anette Trettebergstuen, leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk, avrunder arrangementet.

Dette er en viktig markering for å belyse og bekjempe menns vold mot kvinner. Mer informasjon og detaljer finner du her.

BLI MED OSS!

HK Norge er stolt over å stå i frontlinjen i kampen for kvinners rettigheter og likestilling. Vi håper du blir med oss for å markere denne viktige dagen. Sammen kan vi gjøre en forskjell, ikke bare for våre medlemmer, men for samfunnet som helhet. Sjekk ut de ulike arrangementene, finn et som passer for deg, og bli med i feiringen og kampen for en rettferdig verden.

La oss gjøre 8. mars 2024 til en kraftfull demonstrasjon av solidaritet, likestilling og rettferdighet. Vi sees der!

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?