Tarifforhandlingene mellom MBL og HK Norge starter i dag

I dag starter de viktige tarifforhandlingene mellom HK Norge og Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Forhandlingene er satt til å pågå i én dag, og det forhandles om både lønn og eventuelle endringer i de øvrige bestemmelsene i tariffavtalene.

Forbundsleder i HK Norge, Christopher Beckham, har tidligere uttrykt viktigheten av å sikre økt kjøpekraft for medlemmene. Økte levekostnader og en svak kronekurs har ført til at HK Norges medlemmer setter lønnsøkning høyt.

Tarifforhandlingene som nå starter er en del av en større forhandlingsrunde som HK Norge gjennomfører med flere arbeidsgiverorganisasjoner. Tidligere i år har det allerede vært oppstartsmøter med NHO, Virke og andre aktører​.

Under hovedoppgjøret vil også andre viktige temaer bli diskutert, som arbeidstid, rett til kompetanseheving og bedre sykelønnsordninger. For HK Norge er det viktig å sikre rettferdige betingelser for alle medlemmer.

Vi følger forhandlingene nøye og vil oppdatere medlemmene så snart det foreligger et resultat. For mer detaljert informasjon og kontinuerlige oppdateringer, besøk HK Norges hjemmeside og følg med på vår Facebook-side.

For å lese hele Medieoverenskomsten, kan du se dokumentet her.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?