Kommende datoer for lønnsoppgjøret 2023


På grunn av streiken i lønnsoppgjøret mellom LO og NHO, har datoene for andre oppgjør blitt noe forskjøvet.

Forhandlingene mellom LO og Finans Norge fant sted 3.-4. mai. For HKs del gjelder dette oppgjøret medlemmer som følger Sentralavtalen mellom HK og Finans Norge. Opprinnelig ble det brudd i forhandlingene, og det var berammet mekling 5. juni. Partene kom likevel til enighet i forhandlinger 23. mai. Les mer her

Forhandlingene mellom LO og Virke fant sted 8.-9. mai. For HKs del gjelder dette oppgjøret samtlige overenskomster og bransjeavtaler mellom HK og Virke. Partene ble enige i dette oppgjøret. Les mer her

Øvrige forhandlingsdatoer

Vinmonopolet 15. mai. Partene kom til enighet i nye forhandlinger 2. juni. Les mer her

Advania 16. mai. Som lønnsregulering til HK-medlemmer per 1. mai 2023 gis det 4,5 prosent. Det tildeles ytterligere en pott med en ramme på 0,3 prosent som HK-klubben fordeler blant sine medlemmer som kan brukes til bl.a. å utjevne skjevheter og markedstilpasning. Lærlingers lønn i overenskomsten § 4.7 reguleres tilsvarende prosenttillegg.

AUF 23. mai. Partene kom til enighet. Det gis et flatt tillegg på 1 500 kroner per måned fra 1. mai 2023. Lønnstrinnene 1 til 10 heves tilsvarende.

Mer informasjon om resultatet av lønnsoppgjøret mellom LO og NHO finner du her.

Oversikten oppdateres fortløpende.

Hei, jeg heter Sidsel. Hva kan jeg hjelpe med?